­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Χειρουργική Εξόφθαλμου

 
 Σε αντίθεση με την βλεφαροπλαστική, η οποία είναι μια αισθητική επέμβαση, η χειρουργική εξόφθαλμου είναι μία επανορθωτική επέμβαση .
 

  • Τι πρέπει να γνωρίζετε

    Η οφθαλμοπάθεια που συσχετίζεται με τον θυρεοειδή (Thyroid-Associated Orbitopathy, για συντομία TAO), γνωστή και ως «ασθένεια Graves» (Thyroid Eye Disease, για συντομία TED), όπως και η θεραπεία της, έχουν μακρά ιστορική πορεία. Στην ήπια μορφή της νόσου, οι ασθενείς παρουσιάζουν σύσπαση βλεφάρων. Λόγω της πρόπτωσης του βολβού, ο κερατοειδής είναι πιο επιρρεπής σε ξηρότητα και μπορεί να κερατίτιδα και κερατοεπιπεφυκίτιδα. Στους ασθενείς παρατηρείται επίσης δυσλειτουργία του δακρυϊκού αδένα με μείωση της ποσότητας και της σύνθεσης των δακρύων που παράγουν. Άλλα παθολογικά συμπτώματα από την πρόπτωση του βολβού είναι η φωτοφοβία, δακρύρροια και θολή όραση. Αν και δεν είναι αναγκαία συνέπεια ο πόνος, αρκετοί ασθενείς, περίπου 80%, συχνά παραπονούνται για την πίεση που νιώθουν γύρω από τους βολβούς. Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί μείωση της όρασης έως και τύφλωση.

  • Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

    Η επέμβαση γίνεται με ολική νάρκωση και διαρκεί συνήθως λίγο παραπάνω από μία ώρα. Τα μάτια χειρουργούνται χωριστά με διαφορά μερικών ημερών ώστε να υπάρξει χρόνος αξιολόγησης της πρώτης επέμβασης πριν από την επόμενη. Κατά κανόνα ολοκληρώνονται και οι δύο επεμβάσεις μέσα σε δέκα μέρες.

    Με την επέμβαση της διαβλεφαρικής αποσυμπίεσης βελτιώνονται – θεραπεύονται όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα. Εάν υπάρχει και δυσμορφία στα βλέφαρα (τότε αυτή είναι μία άλλη επέμβαση διόρθωσης των βλεφάρων τρεις μήνες μετά την επέμβαση του εξόφθαλμου.Στην ήπια μορφή της νόσου, οι ασθενείς παρουσιάζουν σύσπαση βλεφάρων. Λόγω της πρόπτωσης του βολβού, ο κερατοειδής είναι πιο επιρρεπής σε ξηρότητα και μπορεί να παρουσιάσει οίδημα επιπεφυκότος, στικτή κερατίτιδα του επιθηλιακού ιστού και άνω οριακή κερατοεπιπεφυκίτιδα.

     

 
 
 
 
 
 
 
­
Real Time Web Analytics