­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική

 

Γιατί λιπογλυπτική; Γιατί το να σμιλεύεις ένα ωραίο σώμα είναι πρόκληση για τον πλαστικό χειρουργό.

 

Η μεταφορά λίπους από σημεία τους σώματός μας με περίσσεια σε σημεία που χρειάζονται γέμισμα, θεωρείται το μέλλον της αισθητικής χειρουργικής. Με υλικό από τον ίδιο οργανισμό, είναι μια τελείως ακίνδυνη διαδικασία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το λίπος το οποίο συνήθως λαμβάνεται από κοιλιά και μηρούς, χρησιμοποιείται για να «γεμίσει» ρυτίδες και χείλη, να ανασηκώσει ζυγωματικά καθώς και για να κάνουμε lifting χεριών.

 

 • Τι είναι η λιποαναρρόφηση?

  Με τον όρο λιποαναρρόφηση εννοούμε την αφαίρεση τοπικού πάχους από συγκεκριμένα σημεία μέσω πολύ λεπτών κανουλών. Τις κάνουλες μπορούμε να τις φανταστούμε σαν πολύ μακριές βελόνες, πάχους 2-3χιλιοστων . Ο  Giorgio Fisher, ένας γυναικολόγος από την Ιταλία εφηύρε το 1974 την αρχική μορφή της λιποαναρρόφησης. Από τα μέσα της δεκαετίας του 70, ο γάλλος καθηγητής ILLOUZ ανέπτυξε την μέθοδο της λιποαναρρόφησης με τη μορφή που μέχρι σήμερα ξέρουμε. Έως τότε, για την λιπο-αφαίρεση χρησιμοποιούνται πολλοί ευφάνταστοι τρόποι με καταστροφικά πολλές φορές αποτελέσματα.
   
  Από τα τέλη της 10ετίας του 90 η διαδικασία της λιποαναρρόφησης τελειοποιήθηκε . Η λιποαναρρόφηση, σε αντίθεση με τα πιστεύω πολλών ασθενών, δεν είναι μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας ούτε της κυτταρίτιδας και δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τη δίαιτα αλλά ούτε και τη γυμναστική. Η λιποαναρρόφηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείται μέθοδος δίαιτας.
   
  Μετά από μια λιποαναρρόφηση, χάνουμε όγκο και όχι βάρος. Πρακτικά δηλαδή, αν σε μια λιποαναρρόφηση αφαιρεθούν 4 λιτρα αυτά δεν μεταφράζονται σε 4 κιλά, αλλά το πολύ σε 800 γραμμάρια, γιατί το ειδικό βάρος του λίπους είναι πολύ μικρό. Με λίγα λόγια χάνουμε πόντους και όχι βάρος. Η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία η οποία αφαιρεί το συσσωρευμένο τοπικό πάχος, από προεπιλεγμένα σημεία για τη τελειοποίηση των αναλογιών του σώματος.

 • Γιατί κάποιοι άνθρωποι συσσωρεύουν λίπος και άλλοι όχι?

  Η εναπόθεση λίπους σε ορισμένα σημεία του σώματος όπως, "ψωμάκια", κάτω κοιλιά, στη μέση, σημεία τέτοια, που δύσκολα ακόμα και μετά από δίαιτα και έντονη γυμναστική θα φύγει, έχει να κάνει τον τύπο λιποκυττάρων που έχουμε σ’ αυτές τις περιοχές. Ο τρόπος της ανάπτυξης του λίπους στο σώμα μας, είναι προκαθορισμένος απ’ το DNA μας.
   
  Στη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας-στην ανάπτυξη δηλαδή-τα λιποκύτταρα αυξάνονται και σε αριθμό και σε όγκο. Μετά το πέρας της περιόδου ανάπτυξης, αυξάνονται μόνο σε όγκο. Στις πιο πολλές περιοχές του σώματός μας, το λίπος βρίσκεται σε δυο στρώματα: ένα βαθύτερο κι ένα πιο κοντά στην επιφάνεια.
   
  Το βαθύ στρώμα του λίπους είναι πιο παχύ και αντίστοιχα το επιφανειακό, λεπτότερο.
  Το τοπικό πάχος βρίσκεται στο βαθύτερο στρώμα λίπους στο σώμα μας και η κυτταρίτιδα στο επιφανειακό.
   
  Η λιποαναρρόφηση γίνεται στα βαθύτερα στρώματα λίπους.

 • Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνει κανείς λιποαναρρόφηση?

  Ο μύθος ότι λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει μόνο σε μικρές ηλικίες (έως 35), γιατί μετά το δέρμα χαλαρώνει, δεν ισχύει. Αυτό εξαρτάται από την τεχνική αλλά και από τη γνώση του γιατρού.
   
  Σήμερα, μπορούν να κάνουν λιποαναρρόφηση γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας. Σε αυτό, έχει συμβάλει η ανάπτυξη τεχνικών, όπως αυτή με την χρήση LASER ή ραδιοσυχνοτήτων.

 • Ποια είναι η διαδικασία λιποαναρρόφησης με laser?

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Η λιποαναρρόφηση ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή σε μέθη. Πολύ σπανιότερα όταν πρόκειται για μεγάλες περιοχές τότε γίνεται σε γενική αναισθησία. Με μια οπτική ίνα λιώνουμε το λίπος που είναι να αφαιρεθεί ενώ ταυτόχρονα δρούμε επιλεκτικά στα δερματικά κύτταρα παραγωγής κολλαγόνου με αποτέλεσμα την ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος.
   
   
  Το λιώσιμο του λίπους κάνει την διαδικασία λιγότερο τραυματική και έτσι δεν έχουμε πολλούς μώλωπες όπως με την κλασική λιποαναρρόφηση. Παράλληλα το να αφαιρείς λιωμένο – ομογενοποιημένο λίπος δεν δημιουργεί ανομοιομορφίες.

 • Πόσο θα χρειαστεί να μείνω στη κλινική μετά την επέμβαση και πότε επιστρέφει η ζωή μου στους κανονικούς της ρυθμούς?

  Η παραμονή στη κλινική, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος είναι από λίγες ώρες έως το απόγευμα της ίδιας μέρας. Λιπογλυπτική ή Liposculptur Η
  Λιπογλυπτική ή Liposculptur, είναι μια αλλαγή φιλοσοφίας στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης χωρίς να την αναιρεί.
   
  Είναι η τρισδιάστατη προσέγγιση στον επαναπροσδιορισμό-Remodelling-των αναλογιών του σώματος.
   
  Δεν κοιτάμε πια την μια ή τις δυο περιοχές που έχουν "ψωμάκια", αλλά το σώμα σαν μια ενότητα που πρέπει να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν τέλειες αναλογίες.
   
  Έτσι λοιπόν με την λιπογλυπτική αφαιρούμε λίπος απ;o κάποιο σημείο που φαινομενικά δεν ενοχλεί για να τονίσουμε κάποιο άλλο. Αν για παράδειγμα αφαιρέσουμε το λίπος από το κάτω μέρος της πλάτης (οσφυϊκή χώρα), καθώς και τα πλαϊνά του σώματος μέχρι τις πλευρές, θα τονίσουμε την προβολή των γλουτών .Εάν δε, προσθέσουμε το λίπος που θα έχουμε αφαιρέσει στους γλουτούς το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!
   
  Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει σε όλο το σώμα και το λίπος να χρησιμοποιηθεί στις γάμπες, στα χέρια (νεαροποίηση του "γηρασμένου" χεριού),στο πρόσωπο (ζυγωματικά) κλπ. Και η λιπογλυπτική ειναι μια διαδικασία που δεν χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική.
   
  Όπως και στην κλασική λιποαναρρόφηση, φοράμε για 4εβδομάδες έναν κορσέ. Δεν υπάρχουν ράμματα.

 • Επανέρχεται το λίπος γιατρέ?

  Ο αριθμός των λιποκυττάρων στο σώμα μας είναι γενετικά προκαθορισμένος. Αν λοιπόν, αφαιρέσουμε από κάποιο σημείο λίπος (λιποαποθήκες), αυτό δεν επανέρχεται γιατί τα λιποκύτταρα δεν ξαναγεννιούνται.
   
  Ο ισχυρισμός που ακούμε καμία φορά ότι "το λίπος προστίθεται, ή κάθεται πάνω από το σημείο απ’ το οποίο αφαιρέθηκε, δεν ισχύει!
   
  Αυτή η ψευδαίσθηση δημιουργείται, διότι αν μετά από λιποαναρρόφηση, πχ στα λεγόμενα "ψωμάκια", έχουμε πάρει κιλά σε όλο το σώμα, στο σημείο λιποαναρρόφησης η εναπόθεση λίπους είναι λιγότερη και δημιουργείται μια διαφορά με το υπόλοιπο σώμα. Το πρόβλημα όμως, είναι η αύξηση βάρους και όχι ότι το λίπος που θα πήγαινε στα "ψωμάκια "κάθεται τώρα στη μέση!!!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
­
Real Time Web Analytics