­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Αυξητική Γλουτών

Γιατί αυξητική γλουτών; Γιατί οι καμπύλες εμπνέουν τον γλύπτη!

Με την αυξητική γλουτών επιτυγχάνεται αύξηση και τελειοποίηση του περιγράμματος καθώς και της σφριγυλότητας των γλουτών. Γενικά πρόκειται για μια επέμβαση με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, όπου έχουμε ικανοποιημένους ασθενείς και σχετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. Το 1984 στην Αργεντινή περιγράφεται για πρώτη φορά η μέθοδος της αυξητικής γλουτών, με ενθέματα σιλικόνης, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για την αυξητική στήθους, χωρίς καλό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και με αρκετές επιπλοκές. Τα νεότερα ενθέματα ειναι από ευπλαστο πολύ ανθεκτικό υλικό με σχημα ειδικά διαμορφωμένο για την ανατομία των γλουτών –και όχι στρόγγυλα-. 

 

 • Επέμβαση

  Πριν την επέμβαση ο χειρουργός ζωγραφίζει πάνω στους γλουτούς την θέση που πρέπει να έχουν τα ενθέματα, για να έχει έτσι καλύτερη συμμετρία.

   

   

   

   

   

   

  Η επέμβαση γίνεται συνήθως σε γενική αναισθησία ,αλλά και με επισκληρίδιο. Η τομή είναι περίπου 5εκατοστά και γίνεται στη σχισμή ανάμεσα στους γλουτούς.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Κατόπιν διανοίγεται μια «θήκη» κάτω από τον μείζονα γλουτιαίο μυ και έτσι το ένθεμα καλύπτεται από το μυ, δίνοντας φυσικότητα στον γλουτό.(παλαιότερα οι προθέσεις τοποθετούνταν άμεσα κάτω από το δέρμα, κάτι όμως, που όχι μόνο δεν είχε καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά είχε και πολλές επιπλοκές).

  Μετά την επέμβαση και για διάστημα 3 εβδομάδων, φοριέται ειδικός κορσές. Για τις πρώτες 24-36ώρες η θέση του σώματος κατά την ανάπαυση πρέπει να είναι πλάγια η μπρούμυτα. Για το ίδιο διάστημα- λόγω της τάσης στην χειρουργημένη περιοχή- θα χρειαστούν αναλγητικά, ενδεχομένως ενδοφλέβια. Μετά τις πρώτες 24ώρες ίσως να χρειαστεί ένα απλό αναλγητικό, αλλά όχι σε μόνιμη βάση.

   

  Μετά τις 3 εβδομάδες επιτρέπεται η άθληση, σταδιακά αυξανόμενη. Σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον, για οποιοδήποτε λόγο, να γίνει ενδομυϊκή ένεση, καλό είναι να γίνεται στο μηρό για να αποφευχθεί τυχόν διάτρηση του ενθέματος.

 • Επιπλοκές

  Αναφορές για ενθέματα που έσκασαν, ανήκουν στην εποχή των πρώτων μη ειδικών ενθεμάτων, όπως και οι αναφορές σχετικά με ίνωση της κάψας όταν τα ενθέματα τοποθετούνταν επιφανειακά.

  Τυχόν ασυμμετρία βασικά οφείλεται σε λανθασμένο σχεδιασμό, κατά συνέπεια σε διαφορετική τοποθέτηση. Γιαυτό καλό θα είναι η επιλογή του γιατρού να γίνεται με γνώμονα τις γνώσεις του και όχι το χαμηλό κόστος. Η επέμβαση αυτή μπορεί να συνδυαστεί άριστα με μία λιποαναρρόφηση στη γύρω περιοχή(γοφοί άνω μέρους των γλουτών) τελειοποιώντας έτσι το περίγραμμα και την προβολή των γλουτών.

   

 • 'Αλλες δυνατότητες

  Μία άλλη δυνατότητα αύξησης και καλυτέρευσης του περιγράμματος των γλουτών, είναι η τοποθέτηση λίπους από άλλα σημεία του σώματος(Λιπογλυπτική ή Λιπένθεση ή Liposculpturing).Σε αυτή τη περίπτωση η επέμβαση γίνεται σε τοπική αναισθησία με ενδοφλέβια καταστολή (μέθη).

   

  Η μεθοδος είναι καλή όταν θέλουμε να επιτύχουμε μικρή αυξηση του ογκου και της προβολής των γλουτών.

  Παίρνουμε το λίπος από ένα προεπιλεγμένο σημείο του σώματος και με ειδικές κάνουλες λιποαναρρόφησης και μετά από σχολαστική επεξεργασία του λίπους (για διαχωρισμό του λίπους από τα άλλα συστατικά ) το εγχύουμε στους γλουτούς. Βέβαια θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς πού θα βρεθεί το λίπος που χρειάζεται Συνήθως ακόμη και από αδύνατα άτομα μπορούμε να αναρροφήσουμε, χωρίς δυσκολία 400-500 ml (που θα χρειασθούν για την αυξητική), από περιοχές όπως η κοιλιά, οι γοφοί, οι μηροί.

  Μετεγχειρητικά για 3 εβδομάδες πρέπει να φορεθεί ελαστικός κορσές και για 10 ημέρες η θέση του σώματος στην κατάκλιση πρέπει να είναι πλάγια ή μπρούμυτα. Το λίπος είναι δικό μας υλικό και δεν υπάρχει φόβος εμφάνισης αλλεργίας ,κάψας ή άλλων τυχών επιπλοκών, που μπορούν να δημιουργηθούν(βέβαια μιλάμε πάντα για μικρό ποσοστό), από ένα ξένο σώμα.

   

  Πιθανό είναι περίπου ένα 50-60% του λίπους, να απορροφηθεί από τον οργανισμό και να χρειαστεί μία επαναληπτικη λιπογλυπτικη.

  Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε, επίσης να γεμίσουμε το περίγραμμα του προσώπου, το γερασμένο ή ένα αδυνατισμένο χέρι, τα χείλη,και να μεγεθύνουμε το ανδρικό μόριο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
­
Real Time Web Analytics