­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

Οι εγκυμοσύνες, οι αυξομειώσεις βάρους, οι ενδεχόμενες ενδοκοιλιακές επεμβάσεις, η απουσία άσκησης και η καθιστική ζωή αποτελούν τα συχνότερα αίτια αλλοίωσης της εμφάνισης της κοιλιακής χώρας.

Η σωστή διατροφή και η άσκηση, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της κοιλιάς, όμως όταν οι αλλοιώσεις έχουν δημιουργήσει χαλάρωση στο δέρμα, μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να δώσει τη λύση.

 

Κοιλιοπλαστική

Γιατί κοιλιοπλαστική; Γιατί κάτι ήξερε ο Botticelli!


Οι εγκυμοσύνες, οι αυξομειώσεις βάρους, οι ενδεχόμενες ενδοκοιλιακές επεμβάσεις, η απουσία άσκησης και η καθιστική ζωή αποτελούν τα συχνότερα αίτια αλλοίωσης της εμφάνισης της κοιλιακής χώρας. Η σωστή διατροφή και η άσκηση, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της κοιλιάς, όμως όταν οι αλλοιώσεις έχουν δημιουργήσει χαλάρωση στο δέρμα, μόνο η πλαστική χειρουργική μπορεί να δώσει τη λύση.
 

 • Τι είναι η κοιλιοπλαστική?

  Η κοιλιοπλαστική, είναι μια χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται η περίσσια του χαλαρού δέρματος και του λίπους από τα κατώτερα 2/3 της κοιλιακής χώρας και γίνεται σύσφιξη των κοιλιακών μυών. 
   
  Η κοιλιοπλαστική, μειώνει το μέγεθος της προεξέχουσας κοιλιάς και δημιουργεί ένα αισθητικό αποτέλεσμα που βελτιώνει αισθητά το σχήμα του σώματος. Η κοιλιοπλαστική, δεν πρέπει να θεωρείται μέθοδος αδυνατίσματος. Πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς με καλή υγεία και σωστό βάρος, που υποφέρουν όμως από αυξημένη εναπόθεση λίπους και χαλάρωση δέρματος στη περιοχή της κοιλιάς. Αν πρόκειται η γυναίκα ασθενής να μείνει έγκυος, καλό θα ήταν η επέμβαση να γίνει μετά τη γέννα, διότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης συσφίγγονται οι κοιλιακοί μύες, οι οποίοι θα χαλαρώσουν ξανά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
   
   

 • Ποιες είναι οι ενδείξεις ότι χρειάζομαι κοιλιοπλαστική?

  Οι ενδείξεις είναι:
  • Το «κρέμασμα» της κοιλιάς, που σημαίνει χαλάρωση του δέρματος
  • Μια κοιλιά που εξέχει αισθητά από το υπόλοιπο σώμα
  • Εμφανείς ραγάδες κάτω από τον αφαλό.

 • Ποια είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση?

  Στη συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό, κι αφού αποφασιστεί το από πού θα αφαιρεθεί λίπος και δέρμα, ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες όπως και πριν από όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις. Θα πρέπει να γίνει διακοπή του καπνίσματος, να τρώτε σωστά, να μην λάβετε κάποια φάρμακα, όπως ασπιρίνη ή άλλα αντιπηκτικά και να μην εκτεθείτε στον ήλιο πριν αλλά και μετά την επέμβαση. Εκτός από τις κλασσικές κλινικές εξετάσεις μπορεί αν χρειαστεί και μια αξονική τομογραφία κοιλιάς, εάν υπάρχει υποψία ύπαρξης κήλης του κοιλιακού τοιχώματος.
   

     

    

 • Πως γίνεται η επέμβαση?

   

  Η κοιλιοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία. Με σκοπό την αφαίρεση λίπους και δέρματος στη περιοχή κάτω απ’ τον αφαλό, γίνεται μια τομή χαμηλά, σε ύψος που καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό. Ο αφαλός επανατοποθετείται μέσω μιας τομής που γίνεται μέσα σε αυτόν και άρα δεν είναι ορατή. Οι μύες συσφίγγονται οπότε και συγκρατούν καλύτερα το κοιλιακό τοίχωμα. Αν παραστεί ανάγκη, πριν τον κλείσιμο των τομών γίνεται μια περιορισμένη λιποαναρρόφηση στα πλάγια σημεία της κοιλιάς για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Αφού αφαιρεθεί το περίσσιο λίπος και δέρμα, οι τομές κλείνουν.

 • Πόσο διαρκεί η ανάρρωση?

  Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο 1-2 μέρες. Η πλειοψηφία των ασθενών παίρνει εξιτήριο την επομένη του χειρουργείου. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα οπότε και δεν θα χρειαστεί να αφαιρεθούν. Αν υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση, αντιμετωπίζεται με τα κλασικά παυσίπονα. Μετά την επέμβαση τοποθετείται συνήθως ένας κορσές τον οποίο θα πρέπει να φορά ο ασθενής για 2-3 εβδομάδες. Ανάλογα με τη φύση της εργασίας και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, οι ασθενείς επιστρέφουν στη δουλειά τους μια εβδομάδα μετά την επέμβαση.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
­
Real Time Web Analytics