­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Ρινοπλαστική – Πλαστική Μύτης

Εικόνα σχετική με Ρινοπλαστική – Πλαστική Μύτης

Γιατί ρινοπλαστική; Γιαί η μύτη δεν είναι μόνο όσφρηση!

Το μέγεθος και το σχήμα της μύτης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση του προσώπου. Όντας ένα από τα πιο δυναμικά και κεντρικά χαρακτηριστικά, μια καλοσχηματισμένη μύτη μπορεί να καθορίσει την ομορφιά σε ένα πρόσωπο.
Ήδη από το 600 π.Χ. ένας Ινδός χειρουργός ανακατασκεύασε μια μύτη χρησιμοποιώντας μέρος οστού από το μάγουλο και κατά το 1000 μ.Χ. ήταν η ρινοπλαστική πιά γνωστή ως μια ινδική τεχνική, χρησιμοποιώντας δέρμα από το μέτωπο.[1] 
 

 • Τι είναι η ρινοπλαστική?

  Η πλαστική μύτης-ρινοπλαστική είναι μια από τις παλαιότερες αισθητικές επεμβάσεις. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και το πέρασμα των ετών, έχει καταταχθεί πλέον στις επεμβάσεις ρουτίνας. Η επέμβαση διορθώνει εκ γενετής αισθητικά προβλήματα ή θέματα που έχουν προκύψει μετά από κάποιο ατύχημα και ταυτόχρονα βελτιώνει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Χάρη στις νέες τεχνολογίες, μπορεί να γίνει αναμόρφωση της μύτης, μείωση του μεγέθους της, απαλοιφή της «καμπούρας» της μύτης ή λέπτυνση της άκρης της.

 • Ποια είναι η προ-εγχειρητική διαδικασία?

  Στην επίσκεψή σας στο ιατρείο, ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει το σχήμα της μύτης σας, εξωτερικά και εσωτερικά. Έπειτα με τη βοήθεια του υπολογιστή και του προγράμματος προσομοίωσης, θα μπορέσετε να δείτε πως θα είναι η μύτη σας μετά την επέμβαση. Ο γιατρός θα σας ενημερώσει επίσης ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται αντιπηκτικά φάρμακα μια εβδομάδα πριν και μετά την επέμβαση.

 • Ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε στη πλαστική μύτης?

  Δύο είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε στη ρινοπλαστική:
  1. Ανοικτή ρινοπλαστική
  2. Κλειστή ρινοπλαστική
  Ανοικτή ρινοπλαστική, εφαρμόζουμε όταν το πρόβλημα είναι εκτεταμένο και σύνθετο ή όταν χρειάζεται ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν προκύψει από ατύχημα. Εδώ, γίνεται μια τομή στο κάτω μέρος της μύτης, στο σημείο που βρίσκεται μεταξύ των δυο ρουθουνιών. Η επέμβαση διαρκεί συνήθως 1.30-2 ώρες και ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, μπορεί και παραπάνω. Με την κλειστή ρινοπλαστική, αντιμετωπίζουμε τα πιο απλά προβλήματα, όπως η καμπούρα της μύτης ή η ανόρθωση του ακρορινίου. Εδώ, οι τομές γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών και η διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

 • Πόσο διαρκεί η ανάρρωση και τι χρειάζεται να ξέρω?

  Ανάλογα με τον ασθενή, η παραμονή στη κλινική μπορεί να είναι για ένα βράδυ, αλλιώς παίρνει εξιτήριο μερικές ώρες μετά την επέμβαση. Είναι απαραίτητο να φορέσει έναν ειδικό νάρθηκα με γύψο για περίπου 5-7 μέρες, για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν αφαιρούνται. Μετά από μια εβδομάδα ο ασθενής επιστρέφει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό με την αφαίρεση του νάρθηκα. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι ορατό σε 3 μήνες, διότι το δέρμα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί μέχρι τελευταίου χιλιοστού στην καινούργια ανατομία. Δεν θα μπορείτε να φορέσετε γυαλιά για περίπου 6 εβδομάδες και δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε σε αθλητικές δραστηριότητες για 8 εβδομάδες. Ειδικά αν πρόκειται για ομαδικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες.

 
 
 
 
­
Real Time Web Analytics