­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Ωτοπλαστική-πλαστική αφτιών

Η Ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση, κατά την οποία διορθώνεται το μέγεθος και το σχήμα των αφτιών. Είναι μια επέμβαση σχεδόν ανώδυνη και με παντελή απουσία μετεγχειρητικών δυσκολιών. Είναι κατάλληλη για παιδιά από 6 ετών (όπου το αφτί έχει αναπτυχθεί 85%-90%) και άνω και είναι μια από τις πλέον ακίνδυνες και συνηθισμένες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις.

 
Τα πεταχτά αφτιά ή εκείνα των οποίων οι λοβοί παρουσιάζουν κάποιο είδος δυσμορφίας λόγω γενετικής ανωμαλίας ή τραυματισμού, μπορούν να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα, ανασφάλειες και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Για ένα παιδί, καλό θα ήταν η επέμβαση να προγραμματιστεί από τους γονείς πριν το παιδί πάει στο δημοτικό, για να αποφθεχθεί η ψυχολογική επιβάρυνσή του. Στατιστικά, το 5% των παιδιών που γεννιούνται παγκοσμίως, έχουν πεταχτά αφτιά.
 • Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης?

  Η Ωτοπλαστική, είναι μια επέμβαση που δεν απαιτεί νοσηλεία και γίνεται με τοπική αναισθησία. Σε παιδιά κάτω των 12 ετών, συνιστάται η γενική αναισθησία, λόγω του ότι τα παιδιά δεν είναι συνεργάσιμα. Ο στόχος είναι ο πλαστικός χειρουργός να αναδιαμορφώσει το σχήμα του αφτιού και να το φέρει στην επιθυμητή θέση. Για να το πετύχει αυτό και να διορθώσει το σκελετό του αφτιού, πρέπει να επέμβει στο χόνδρο του αφτιού με ειδικές χαράξεις και να τον στηρίξει με ράμματα. Οι τομές είναι πολύ μικρές, γίνονται πίσω από το αφτί και επουλώνονται γρήγορα έως ότου γίνονται αόρατες.
 • Ποια είναι η μετεγχειρητική διαδικασία?

  Μετά την επέμβαση, τοποθετείται ένας επίδεσμος για περίπου 3 ημέρες. Πόνος δεν υπάρχει συνήθως αλλά αν προκύψει, αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.
  Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ασθενής είναι να φοράει κατά τη διάρκεια του ύπνου ένα ελαστικό επίδεσμο για 3 εβδομάδες. Τα ράμματα θα αφαιρεθούν 8-10 μέρες μετά την επέμβαση.
   
  Τους πρώτους 2-3 μήνες υπάρχει περίπτωση να νιώσει ο ασθενής μούδιασμα στα αφτιά το οποίο είναι κάτι παροδικό. Αυτό που είναι μόνιμο και αναλλοίωτο είναι το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης.
   
  Οι αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν επαφή δεν επιτρέπονται για 6 εβδομάδες, το γυμναστήριο όμως επιτρέπεται 15 μέρες μετά την επέμβαση. Γενικότερα ο ασθενής επιστρέφει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς, μέσα σε 5-7 μέρες.
 
­ Real Time Web Analytics