­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Γναθοπλαστική

Η γναθοπλαστική μπορεί να καταταχθεί στις πλαστικές προφίλ. Σκοπός της, δεν είναι μόνο να διορθώσει το σχήμα από το πιγούνι αλλά και να δημιουργήσει ένα αρμονικό προφίλ για το πρόσωπο του ασθενούς και να εναρμονίσει το πιγούνι με το υπόλοιπο πρόσωπο.

 • Ποιος χρειάζεται γναθοπλαστική?

  Ο ασθενής που χρειάζεται γναθοπλαστική είναι συνήθως κάποιος που είτε έχει ένα πιγούνι που εξέχει αρκετά από το υπόλοιπο πρόσωπο (προγναθισμός) είτε ένα πιγούνι το οποίο είναι πιο μέσα από το υπόλοιπο πρόσωπο (μικρογναθισμός).
   
  Η δυσαρμονία που μπορεί να έχει το πιγούνι, η κάτω γνάθος ακόμα και η διαφορά μεταξύ δεξιάς και αριστερής πλευράς μπορεί να είναι ένα εκ γενετής πρόβλημα ή να έχει προκληθεί από ατύχημα.

 • Πως γίνεται η διόρθωση σε κάθε περίπτωση?

  Στην περίπτωση του μικρογναθισμού, η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη. Τοποθετούνται σιλικονούχα ενθέματα στο πιγούνι έτσι ώστε η ευθεία από τη μύτη στο πιγούνι να έρθει στη φυσιολογική της αναλογία.
   
  Ο ασθενής επισκέπτεται το γιατρό στο ιατρείο του. Με τοπική αναισθησία, ο γιατρός τοποθετεί το ένθεμα σιλικόνης και ο ασθενής φεύγει με ένα διαφορετικό προφίλ. Ο πόνος είναι ανύπαρκτος, αλλά αν προκύψει αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο ασθενής, είναι να λάβει μια αντιβιοτική θεραπεία για μια εβδομάδα. Πρόκειται για ένα εύκολο χειρουργείο με πολύ ικανοποιημένους ασθενείς.
   
  Το πρόβλημα του προγναθισμού, είναι ένα σύνθετο πρόβλημα το οποίο απαιτεί για το χειρουργείο τη συνεργασία πλαστικού χειρουργού με γναθοχειρουργό. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι όχι μόνο αισθητικά αποδεκτό αλλά και λειτουργικό. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να μελετηθεί και το σχήμα της οδοντοστοιχίας. Είναι μια πιο σύνθετη επέμβαση. Πρέπει να γίνουνε τομές στο οστούν έτσι ώστε να τοποθετηθεί προς τα πίσω ο πώγωνας, το πηγούνι. Παρόλα αυτά είναι μια διαδικασία που χρειάζεται 2,5 ώρες χειρουργείο και μια μόνο εβδομάδα αποθεραπείας. Ο ασθενής παίρνει εξιτήριο 2 ημέρες μετά την επέμβαση.

Με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης μπορούμε επίσης να βελτιώσουμε τη γραμμή του γενείου (πηγούνι), μιας περιοχής που βάλλεται ιδιαίτερα με το πέρασμα του χρόνου. Η πολύ μικρή τομή, για την τοποθέτηση του ενθέματος γίνεται στο κάτω μέρος του σαγονιού ή στο εσωτερικό του στόματος στη γωνία που σχηματίζει το κάτω χείλος με τα ούλα. Δεν είναι όμως μόνο η χρήση ενθεμάτων ο τρόπος βελτίωσης του σχήματος του προσώπου. Άλλοι τρόποι, επίσης όπως οστεοτομίες ή χρήση προσθετικών υλικών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και κάποιες φορές με σχετικά απλές διαδικασίες. Μετά την γενική και τοπική εξέταση και μελέτη των ακτινογραφικών πλακών,  ξεκαθαρίζεται η πιο κατάλληλη μέθοδος γναθοπλαστικής αλλά και το είδος και η ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την διόρθωση των γραμμών του προσώπου. Ο πλαστικός χειρουργός, με τη βοήθεια προγράμματος προσομοίωσης, δημιουργεί στον υπολογιστή την προσομοίωση του επιθυμητού αποτελέσματος, βοηθώντας τον ενδιαφερόμενο να κάνει την επιλογή που πραγματικά του αρέσει και ταιριάζει στο πρόσωπό του.

­
Real Time Web Analytics