­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Βλεφαροπλαστική - πλαστική στα μάτια

βλεφαροπλαστική - δυσάρεστες “σακούλες” κάτω από τα μάτια

Βλεφαροπλαστική 

Tα μάτια και οι ανατομικοί σχηματισμοί που τα περιβάλλουν (βλέφαρα, φρύδια και βλεφαρίδες), αποτελούν το καθοριστικότερο χαρακτηριστικό του προσώπου μας και το πρώτο που προδίδει την ηλικία μας.
 
 Εκεί ακριβώς στοχεύει και η βλεφαροπλαστική χαρίζοντας ένα ξεκούραστο και εκφραστικό βλέμμα που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις.
 
Οι δυσάρεστες “σακούλες” κάτω από τα μάτια ή πάνω από τα βλέφαρα δίνουν την εντύπωση ενός κουρασμένου ατόμου ή μας προσθέτουν χρόνια.
Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην αισθητική χειρουργική, η οποία μπορεί να γίνει είτε στα πάνω ή στα κάτω βλέφαρα ή και στα δυο, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
 
Ο πλαστικός χειρουργός, με τη βοήθεια προγράμματος προσομοίωσης, δημιουργεί στον υπολογιστή την προσομοίωση του επιθυμητού αποτελέσματος, βοηθώντας τον ενδιεφερόμενο να κάνει την επιλογή που πραγματικά του αρέσει και ταιριάζει στο πρόσωπό του.

 • Κάτω βλεφαροπλαστική

  Στα κάτω βλέφαρα μπορεί να γίνει η βλεφαροπλαστική με δύο ειδών τεχνικές
   
  Στα κάτω βλέφαρα η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει με δύο ειδών τεχνικές.
   
   
  Με εσωτερική τομή στον επιπεφυκότα του ματιού, η οποία ενδείκνυται σε μικρότερης ηλικίας άτομα, έως 40 ετών,  που εμφανίζουν «σακούλες» κάτω από τα μάτια, όχι όμως εξαιτίας της ηλικιακής χαλάρωσης, χωρίς δηλαδή να έχουν περίσσεια δέρματος. Με αυτή την τεχνική η περίσσεια λίπους που «ευθύνεται» για τις σακούλες, αφαιρείται και οι σακούλες εξαφανίζονται.
   
  Με εξωτερική τομή η οποία γίνεται κάτω από τις βλεφαρίδες στην εξωτερική πλευρά του κάτω βλεφάρου, η οποία σε μικρό χρονικό διάστημα καθίσταται αόρατη. Η συγκεκριμένη τεχνική ενδείκνυται όταν πρέπει να διορθωθεί και η χαλάρωση του κάτω βλεφάρου, αφαιρώντας την περίσσεια δέρματος. 
   
  Η κάτω βλεφαροπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία και σε ορισμένες περιπτώσεις με μέθη ( ενδοφλέβια καταστολή) και διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

 • Άνω βλεφαροπλαστική

  Άνω βλεφαροπλαστικήΣτα άνω βλέφαρα η τομή γίνεται στη φυσική πτυχή του βλεφάρου, από την οποία αφαιρούμε λίπος και περίσσεια δέρματος. Και σε αυτή την περίπτωση η τομή καθίσταται αόρατη μετά από λίγες εβδομάδες.

   
   
  Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

 • Ολική βλεφαροπλαστική

  Ολική βλεφαροπλαστικήΠρόκειται για βλεφαροπλαστική στα άνω και κάτω βλέφαρα η οποία διαρκεί περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά και γίνεται με μέθη (ενδοφλέβια καταστολή).

   
   

  Μετεγχειρητική πρόοδος και παρακολούθηση

  Μετά την επέμβαση τα άτομα που υποβλήθηκαν σε βλεφαροπλαστική παρουσιάζουν οίδημα στην περιοχή, το οποίο ανάλογα με τον οργανισμό υποχωρεί σε 4 – 8 ημέρες.
   
  Την 4η ημέρα, τα δυο ράμματα που χρησιμοποιούνται, ένα για το πάνω βλέφαρο κι ένα για το κάτω, αφαιρούνται  και γίνεται η πρώτη μετεγχειρητική εκτίμηση από τον πλαστικό χειρουργό.
   
  Το επόμενο ραντεβού μετεγχειρητικής παρακολούθησης πραγματοποιείται 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση, οπότε και τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή καθώς δεν υπάρχει οίδημα και η επούλωση έχει προχωρήσει.
   
  Η άθληση επιτρέπεται μετά από τρεις εβδομάδες.

 • Βλεφαροπλαστική και ιδανικοί συνδυασμοί

  Βλεφαροπλαστική με mini browlift
  Βλεφαροπλαστική με mini browlift:

   
  Ο τέλειος συνδυασμός για «ανοιχτό» βλέμμα είναι ο συνδυασμός της βλεφαροπλαστικής με mini brow lift που βοηθά στη μόνιμη ανύψωση των φρυδιών, όταν αυτά έχουν χάσει τη στήριξή τους και «βαραίνουν» τα βλέφαρα.
   
  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με πολύ μικρές τομές 1,5 cm, στο τριχωτό της κεφαλής, ανορθώνονται μόνιμ,  τα φρύδια ανοίγοντας και ανανεώνοντας το βλέμμα.
   

  Βrowlift με ινοβλάστες ή αλλιώς «Φυσικό botox»:

  Η Βλεφαροπλαστική όταν συνδυαστεί με το «φυσικό Botox» έχει άριστα αποτελέσματα ως προς την ανανέωση του βλέματος. 
   
  Τουλάχιστον 5 έως 8 χρόνια μικρότερες δείχνουν οι γυναίκες που επιλέγουν το “φυσικό botox” για browlift, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στις ΗΠΑ, η νέα μέθοδος έγχυσης Ινοβλαστών στο πλαϊνό μέρος των φρυδιών, με αποτέλεσμα τα φρύδια να ανασηκώνονται και το βλέμμα να ανανεώνεται.
   
  Το όφελος είναι πολλαπλό καθώς με τη συγκεκριμένη τεχνική όχι μόνο επιτυγχάνεται η νεαροποίηση του βλέμματος αλλά και ολόκληρου του προσώπου. Πρόκειται για μια τροποποιημένη τεχνική με ινοβλάστες που λαμβάνουμε από τα δικά μας λιποκύτταρα, η οποία είναι απλή κι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα που φαίνονται αμέσως. Κι αυτό γιατί  δημιουργείται ξανά ο χαμένος όγκος που στηρίζει τα φρύδια, ο οποίος μειώνεται με το πέρμασμα των χρόνων.
  Μαζί με τον όγκο χάνεται και η φρεσκάδα του βλέμματος καθώς τα φρύδια πέφτουν και μαζί τους πέφτει και το άνω βλέφαρο.
   

  Πώς γίνεται το “φυσικό botox”

  Η μέθοδος πραγματοποιείται στο ιατρείο και διαρκεί 25 λεπτά. 
  Το πρώτο βήμα στην τροποποιημένη αυτή τεχνική είναι η λήψη λίπους με τοπική αναισθησία από κάποιο σημείο του σώματος.
   
  Μετά την λήψη γίνεται η ειδική επεξεργασία του λίπους (πλύση,  φυγοκέντριση), ώστε να απομονώσουμε  τους ινοβλάστες από τα λιποκύτταρα. 
  Στη συνέχεια εμφυτεύουμε το λίπος με μία μικρή σύριγγα στο πλαϊνό μέρος των φρυδιών. 
   
  Το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές κάτι που διαπιστώνει η ενδιαφερόμενη με το πρώτο κοίταγμα στον καθρέφτη.
   
  Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι χρησιμοποιείται το δικό μας λίπος οπότε είναι απόλυτα ασφαλές αλλά και το γεγονός ότι τα αποτελεσματά της διαρκούν περισσότερο.

 
 
­
Real Time Web Analytics