­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Μειωτική στήθους

 
Γυναίκες με μεγάλο στήθος, εκτός από προβλήματα αισθητικής, μπορεί ν’ αντιμετωπίζουν και ιατρικά προβλήματα, όπως πόνους στη πλάτη και τους ώμους αλλά και μελάνιασμα στους ώμους από τη τιράντα του σουτιέν.

 • Τι είναι η μειωτική στήθους?

   

  Η μειωτική στήθους είναι μια χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται απ’ το στήθος λίπος, μαζικός αδένας και δέρμα. Έτσι το στήθος γίνεται πιο μικρό, πιο ελαφρύ και πιο στητό και σφριγηλό. Η θηλή τοποθετείται σε πιο υψηλή θέση και μπορεί επίσης να μειωθεί και το μέγεθος του σκούρου δέρματος γύρω από αυτή για να είναι ανάλογη του νέου μεγέθους του μαστού. Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πιο όμορφο στήθος, ανάλογα σε μέγεθος με το υπόλοιπο σώμα.

 • Ποιες είναι οι σωστές υποψήφιες για μειωτική στήθους?

  Εκτός από την εμφάνιση ενός μεγάλου και δυσανάλογου με το υπόλοιπο σώμα στήθους, οι ενδείξεις για μια τέτοια επέμβαση είναι οι εξής:
   
  • Στήθος το οποίο μετά την εγκυμοσύνη παραμένει μεγάλο σε διαστάσεις
  • Στήθος δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα της γυναίκας
  • Στήθος που λόγω βάρους προκαλεί πόνους σε σπονδυλική στήλη και ώμους.
  • Στήθος ασύμμετρο (το ένα μεγαλύτερο απ’ το άλλο)
  • Στήθος βαρύ και κρεμασμένο που μπορεί με τη εφίδρωση να προκαλέσει ερεθισμό και συλλογή μικροβίων στο δέρμα κάτω από αυτό.
  • Στήθος που περιορίζει-ειδικά στις νεότερες γυναίκες τη καθημερινή και αθλητική τους δραστηριότητα. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η μείωση ενός μεγάλου στήθους μειώνει και την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Η μειωτική στήθους δεν περιλαμβάνει τη χρήση κάποιων πρόσθετων υλικών, συνεπώς είναι και ακίνδυνη για την υγεία.
    

 • Πότε μπορώ να κάνω την επέμβαση?

  Μετά την πλήρη ανάπτυξη του σώματος της γυναίκας-μετά τα 17 έτη δηλαδή-, μπορεί να γίνει η επέμβαση. Επίσης αν χρειάζεται απώλεια βάρους από την ασθενή καλό είναι να πραγματοποιηθεί και να σταθεροποιηθεί στο επιθυμητό βάρος, για να έχουμε μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα.

 • Ποια είναι η προ-εγχειρητική διαδικασία?

  Στην πρώτη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση για τις προσδοκίες σας από την επέμβαση καθώς και για τις επιθυμίες σας, οι οποίες πρέπει να είναι ρεαλιστικές πάνω απ’ όλα. Ένας έμπειρος χειρουργός θα σας καθοδηγήσει για το ποιο είναι το καλύτερο μέγεθος στήθους για το δικό σας σώμα. Εφόσον αποφασιστεί η επέμβαση, καλό θα είναι να γίνει μια μαστογραφία –αν δε έχει γίνει πρόσφατα. Όπως και πριν τις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις, καλό θα είναι να μειωθεί ή ακόμα και να διακοπεί το κάπνισμα για περίπου 2 εβδομάδες και να σταματήσετε- αν λαμβάνετε φάρμακα που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος. Ενημερώστε τον πλαστικό σας αν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή και για την γενικότερη κατάσταση της υγείας σας.

 • Πόσο διαρκεί η επέμβαση και πόσο πρέπει να μείνω στη κλινική?

  Η επέμβαση διαρκεί συνήθως 2 ώρες. Αφαιρείται από το κάτω και το πλάγιο μέρος του μαστού, λίπος, ιστός και δέρμα και ανορθώνεται η θηλή για να είναι ομοιόμορφη το νέο στήθος. Μετά την επέμβαση που γίνεται με ολική αναισθησία, η ασθενής μένει στη κλινική για 2 μέρες. Τοποθετούνται μικρά σωληνάκια παροχέτευσης στο πλάι του στήθους για να μην συγκεντρωθούν υγρά και αίμα μέσα στο μαστό, τα οποία αφαιρούνται όταν η ασθενής παίρνει εξιτήριο. Οι ουλές από τις τομές, όπως και σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, «σβήνουν» με τη πάροδο του χρόνου

 • Πόσο μεγάλη είναι η διάρκεια της ανάρρωσης και πόσο διαρκούν τ’ αποτελέσματα της επέμβασης?

  Μετά την επέμβαση μείωσης του στήθους και τις 2 μέρες παραμονής στο νοσοκομείο, προτείνεται ολιγοήμερη ξεκούραση. Το στήθος μπορεί να παρουσιάσει ένα ελαφρύ οίδημα, αλλά ο πόνος είναι ελάχιστος. Εφόσον φορέσετε στηθόδεσμο αθλητικό για maximum στήριξη, επιστρέφετε στη ζωή σας σε λίγες ημέρες. Τις δυο πρώτες εβδομάδες μετά το χειρουργείο πρέπει απλώς να αποφεύγετε να σηκώνετε βάρη. Η διάρκεια του αποτελέσματος συνήθως διαρκεί χρόνια και εξαρτάται από την ελαστικότητα του δέρματος τις εγκυμοσύνες και τις αυξομειώσεις βάρους της ασθενούς. Τα αποτελέσματα είναι αμέσως εμφανή και η αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση, εντυπωσιακή. Το σώμα εμφανίζει όμορφη συμμετρία και τα ρούχα εφαρμόζουν καλύτερα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
­
Real Time Web Analytics