­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Ο πλαστικός χειρουργός είναι ο καλύτερος φίλος της σύγχρονης γυναίκας

 

 

Ο πλαστικός χειρουργός είναι ο καλύτερος φίλος της σύγχρονης γυναίκας; Οι αριθμοί αποκαλύπτουν πως η απάντηση είναι ένα τεράστιο «ναι» καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες επισκέπτονται τον πλαστικό τους και τον εμπιστεύονται για τις αλλαγές που επιθυμούν σε πρόσωπο και σώμα! Αυξητική γλουτών, ρινοπλαστική, botox, αυξητική στήθους, facelift, Ποιες είναι οι πιο συχνές επεμβάσεις που τολμούν οι γυναίκες παγκοσμίως;

Botox

Το νούμερο ένα μυστικό ομορφιάς

Όταν στις αρχές του 2002 ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση χρήσης των ενέσεων Botox για την αισθητική βελτίωση των ρυτίδων του προσώπου, η βιομηχανία της ομορφιάς βρήκε ένα καινούριο σύμμαχο, για να στηρίξει την ευημερία της. Το Botox (βουτολική τοξίνη) είναι μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη, που σε πολύ μικρές δόσεις δρα στο μυ με αποτέλεσμα την αναστολή μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. To Botox ως σκεύασμα δεν είναι κάτι καινούριο. Χρησιμοποιούνταν από τους γιατρούς για να αναστείλουν την λειτουργία κάποιου μυ είτε κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης ή ακόμα και από οδοντίατρους. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρούργο, Γιώργο Ανδρεανίδη το Botox είναι μια πολυτέλεια της εποχής (η τιμή του στα φαρμακεία είναι περίπου στα 290 ευρώ) που όμως δεν εξαφανίζει τις ρυτίδες. Απλά αδρανοποιεί το μυ, με αποτέλεσμα να μην συσπάται και να μη διαγράφονται( ή να σχηματίζονται) ρυτίδες. Η σωστή πληροφόρηση και η εμπιστοσύνη του προσώπου μας, στον πλαστικό χειρούργο και όχι σε αισθητικό ή οτιδήποτε άλλο είναι το μυστικό κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της νεότητας. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το Botox δεν μπορεί να γίνει σε όλο το πρόσωπο! Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία του προσώπου όπως το άνω τριτημόριο, το πόδι της χήνας, το μεσόφρυο και το μέτωπο. Να σημειωθεί ότι δρα τοπικά και χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό. Η διαδικασία των ενέσεων είναι αρκετά σύντομη ενώ τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα σε 3 - 4 μέρες. Όπως κάθε τι καινούργιο που κάνει την εμφάνιση του στη ζωή μας όμως, είναι λογικό να γεννά και κάποιες επιφυλάξεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει γυναίκες να αναρωτιούνται αν το Botox είναι ασφαλές. Ο πλαστικός χειρούργος Γιώργος Ανδρεανίδης λύνει το μυστήριο. Είναι απόλυτα ασφαλές και μπορεί να γίνεται και κάθε έξι μήνες (με το τέλος της δράσης του), χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην γυναίκα, αλλά μπορεί και να μην ξαναγίνει ποτέ. Εξαρτάται αποκλειστικά από το ποιες περιόδους θέλει η γυναίκα να δείχνει ξεκούραστη και πιο λαμπερή.

 

Νεανική όψη με υαλουρονικό
 

Μια ρυτίδα μπορεί να οδηγήσει κάθε γυναίκα στη σχιζοφρένεια! Μπορείτε να αποχαιρετήσετε τις ρυτίδες εύκολα και γρήγορα, μέσα σε 10 με 15 λεπτά με ενέσεις υαλουρονικού οξέως! Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας και έχει ως κύρια λειτουργία την ενυδάτωση των ιστών και τη συγκράτηση του νερού σε αυτούς. Με το πέρασμα των χρόνων όμως τα ποσοστά του φθίνουν µε αποτέλεσµα την αφυδάτωση και την γήρανση των ιστών και επομένως και του δέρµατος. Εδώ έρχεται ο πλαστικός χειρουργός όπου με ενέσεις υαλουρονικού οξέως σε συγκεκριμένα σημεία, όπως οι γραμμές γύρω από στόμα αλλά και σε ολόκληρο το πρόσωπο βοηθά να αποκτήσετε τη φρεσκάδα που πάντα ονειρευόσαστε. Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα, ενώ η δράση του αγγίζει μέχρι και τον ένα χρόνο. Το θετικό είναι ότι μετά τις ενέσεις υαλουρονικού οξέως, τίποτα δεν φαντάζει υπερβολικό και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό. Χαρακτηριστικά ο πλαστικός χειρουργός, Γιώργος Ανδρεανίδης αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις ενέσεις υαλουρονικού οξέως στα χείλη για να τα «φουσκώσουν» και σε κοπέλες που έκαναν τις εν λόγω ενέσεις σε όλο το πρόσωπο για να καλύψουν τα σημάδια που είχαν μείνει από την ακμή. Η φρεσκάδα μοιάζει να είναι πλέον μια εύκολη υπόθεση και πολλές είναι οι γυναίκες που πηγαίνουν για ενέσεις υαλουρονικού οξέως το πρωί γιατί το βράδυ έχουν μια έξοδο και θέλουν να είναι λαμπερές.

 

Η αποτελεσματική λιποαναρρόφηση
 

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο απανταχού γυναικείος πληθυσμός είναι τα «ψωμάκια» και το περιττό λίπος που παρά τις εξαντλητικές δίαιτες δεν λέει να μας αφήσει σε ησυχία. Δεν υπάρχει γυναίκα που να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και να μην προσπάθησε με δίαιτα και γυμναστική να απαλλαγεί από τα «εχθρικά ψωμάκια», αλλά μάταια. Εδώ έρχεται ο πλαστικός χειρουργός και η πλαστική χειρουργική με την λιποαναρρόφηση.  Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει σε όποιο σημείο του σώματος εστιάζεται το πρόβλημα. Από τα μάγουλα για να αποκτήσετε τις πολυπόθητες γωνίες μέχρι και στο γόνατο ενώ εξαφανίζει μόνιμα το «διακριτικό προγούλι» και το λίπος από την κοιλιά. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και χρησιμοποιείται μια πολύ λεπτή βελόνα που δεν αφήνει κανένα σημάδι. Μετά την λιποαναρρόφηση η γυναίκα πρέπει να φορέσει ένα ειδικό latex για 4 περίπου ημέρες ενώ από την δεύτερη κιόλας μέρα μπορεί να μπει στο νερό άφοβα.

 

Ολικό lifting & βλεφαροπλαστική
 

Ένα χαρούμενο και ξεκούραστο πρόσωπο είναι φυσικό να σας κάνει να νιώθετε  πιο σίγουρες για τον εαυτό σας. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες γυναίκες μεγαλύτερης συνήθως ηλικίας καταφεύγουν στον  πλαστικός χειρουργό τους για ολικό λίφτινγκ σε πρόσωπο και λαιμό . Το μυστικό σε μια τέτοια επέμβαση είναι ο καλός πλαστικός αλλά και η σωστή πληροφόρηση. Πέρα όμως από το ολικό face lift υπάρχουν και τα lift μόνο σε μερικά σημεία του προσώπου όπως η βλεφαροπλαστική, το λίφτινγκ στο μέτωπο και το λίφτινγκ ματιών.  Στην περίπτωση που μια γυναίκα κάνει ένα ολικό face lift τότε θα πρέπει να μείνει περίπου δέκα μέρες στο σπίτι για να αναρρώσει πλήρως και μετά μπορεί να γυρίσει κανονικά στην εργασία και στην καθημερινότητα της. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι τα τελικά αποτελέσματα του lifting δεν γίνονται αμέσως ορατά. Πρέπει πρώτα να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αποχωρήσει το τυχόν οίδημα.  Επειδή τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής αλλά και της νεότητας όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην βλεφαροπλαστική για να γλιτώσουν από τις αντιαισθητικές σακούλες στο άνω και κάτω βλέφαρο και να δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας στο βλέμμα τους. Η εν λόγω επέμβαση είναι πολύ γρήγορη, γίνεται με τοπική αναισθησία και η περίοδος ανάρρωσης και αποχώρησης τυχόν οιδήματος είναι 24 με 48 ώρες.

 

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες… Αυξητική στήθους
 

Η προσθετική στήθους αποτελεί ίσως την βασίλισσα των επεμβάσεων καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες, κυρίως νεαρότερης ηλικίας θέλουν να αποκτήσουν ένα πλούσιο μπούστο. Στην προσθετική στήθους γίνονται μικρές τομές είτε στην θηλή, είτε κάτω από το μαστό, είτε στο πλάι του μαστού (περίπου στο ύψος της μασχάλης) και το επίθεμα τοποθετείται κάτω από τον αδένα ώστε μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην μετέπειτα ζωή της γυναίκας και να μπορεί να θηλάσει κανονικά αλλά και να κάνει χρήση όλων των διαγνωστικών μεθόδων (αξονική ή μαγνητική τομογραφία- μαστογραφία) χωρίς η επέμβαση να αποτελεί ανασταλτικό ιατρικό παράγοντα. Η γυναίκα που θα υποβληθεί σε αυξητική στήθους θα πρέπει να παραμείνει στην κλινική για περίπου 5 ώρες και μετά μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα της, φορώντας ωστόσο για κάποιες μέρες, περίπου 20,  ένα στηθόδεσμο  ώστε το στήθος να έρθει στη φυσική μορφή του.  
 Όπως σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός, Γιώργος Ανδρεανίδης το παν για ένα σωστό αποτέλεσμα είναι η συμμετρία. Δεν χρειάζονται υπερβολές και η κάθε γυναίκα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη του ειδικού και να μην επιμένει να κάνει μια εγχείρηση η οποία δεν ταιριάζει στο σωματότυπό της. Ενημερωθείτε σωστά από τους  πλαστικούς χειρουργούς, χωρίς να κάνετε σύμμαχο την υπερβολή που τις περισσότερες φορές έχει τα αντίθετα εκ του θαυμασμού αποτελέσματα!

 

 

 

 

 

 

 

 

­
Real Time Web Analytics