­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Δεν έχει σημασία αν ήταν η Kim Kardashian ή η Jennifer Lopez που επαναπροσδιόρισαν το σώμα – πρότυπο θηλυκότητας. Αυτό που μετράει είναι πως οι γυναικείες καμπύλες είναι ποθητές από γυναίκες και… άντρες!

Τα «ζουμερά» οπίσθια είναι ένας από τους συχνότερους λόγους που οι γυναίκες επισκέπτονται τον πλαστικό τους χειρουργό. Με την συμβολή ενός έμπειρού ιατρού μπορείτε να αποκτήσετε τους γοφούς που πάντα ονειρευόσασταν. O Γιώργος Ανδρεανίδης απάντα στις ερωτήσεις μας για το Brazilian Butt Lift.

To τέλος των πανάδων

"Τέσσερα είναι τα προβλήματα που μπορούν να χαλούν το σχήμα στην περιοχή των γλουτών και που οδηγούν την ενδιαφερόμενη στον πλαστικό χειρουργό:

  1. Tο τοπικό πάχος στη μέση και τους γοφούς, που δίνει ένα τετραγωνισμένο σχήμα στους γλουτούς. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η λιπογλυπτική
  2. Η προβολή των γλουτών. Τα βραζιλιάνικα οπίσθια επιτυγχάνονται με αυξητική (είτε με ενθέματα σιλικόνης για πιο μεγάλα μεγέθη ή με λίπος) σε συνδυασμό με λιπογλυπτική των γύρω περιοχών.
  3. Η κυτταρίτιδα
  4. Η χαλάρωση - πτώση των γλουτών.

Με την αυξητική γλουτών επιτυγχάνεται αύξηση και τελειοποίηση του περιγράμματος καθώς και σφριγηλότατα των γλουτών. Γενικά, πρόκειται για μια επέμβαση με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, όπου έχουμε ικανοποιημένους ασθενείς και σχετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. Το 1984 στην Αργεντινή περιγράφεται για πρώτη φορά η μέθοδος της αυξητικής γλουτών, με ενθέματα σιλικόνης. Τα νεότερα ενθέματα βέβαια είναι από εύπλαστο πολύ ανθεκτικό υλικό με σχήμα ειδικά διαμορφωμένο για την ανατομία των γλουτών –και όχι στρόγγυλα-.

Η επέμβαση

Πριν την επέμβαση ο χειρουργός ζωγραφίζει πάνω στους γλουτούς την θέση που πρέπει να έχουν τα ενθέματα, για να έχει έτσι καλύτερη συμμετρία. Η επέμβαση γίνεται συνήθως σε γενική αναισθησία, αλλά και με επισκληρίδιο. Η τομή είναι περίπου 5εκατοστά και γίνεται στη σχισμή ανάμεσα στους γλουτούς. Κατόπιν διανοίγεται μια «θήκη» κάτω από τον μείζονα γλουτιαίο μυ και έτσι το ένθεμα καλύπτεται από το μυ, δίνοντας φυσικότητα στον γλουτό (παλαιότερα οι προθέσεις τοποθετούνταν άμεσα κάτω από το δέρμα, κάτι όμως, που όχι μόνο δεν είχε καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά είχε και πολλές επιπλοκές).
Μετά την επέμβαση και για διάστημα 3 εβδομάδων, φοριέται ειδικός κορσές. Για τις πρώτες 24-36ώρες η θέση του σώματος κατά την ανάπαυση πρέπει να είναι πλάγια η μπρούμυτα. Για το ίδιο διάστημα λόγω της τάσης στην χειρουργημένη περιοχή- θα χρειαστούν αναλγητικά, ενδεχομένως ενδοφλέβια. Μετά τις πρώτες 24ώρες ίσως να χρειαστεί ένα απλό αναλγητικό, αλλά όχι σε μόνιμη βάση. Μετά τις 3 εβδομάδες επιτρέπεται η άθληση, σταδιακά αυξανόμενη. Σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον, για οποιοδήποτε λόγο, να γίνει ενδομυϊκή ένεση, καλό είναι να γίνεται στο μηρό για να αποφευχθεί τυχόν διάτρηση του ενθέματος.

Επιπλοκές

Αναφορές για ενθέματα, που έσκασαν, ανήκουν στην εποχή των πρώτων μη ειδικών ενθεμάτων, όπως και οι αναφορές σχετικά με ίνωση της κάψας όταν τα ενθέματα τοποθετούνταν επιφανειακά.

Τυχόν ασυμμετρία βασικά οφείλεται σε λανθασμένο σχεδιασμό, κατά συνέπεια σε διαφορετική τοποθέτηση. Για αυτό ο πλαστικός χειρουργός, Γιώργος Ανδρεανίδης επισημαίνει «πως καλό θα είναι η επιλογή του γιατρού να γίνεται με γνώμονα τις γνώσεις του και όχι το χαμηλό κόστος». Η επέμβαση αυτή μπορεί να συνδυαστεί άριστα με μία λιποαναρρόφηση στη γύρω περιοχή (γοφοί άνω μέρους των γλουτών) τελειοποιώντας έτσι το περίγραμμα και την προβολή των γλουτών.

Μία άλλη δυνατότητα αύξησης και βελτίωσης του περιγράμματος των γλουτών είναι η τοποθέτηση λίπους από άλλα σημεία του σώματος (λιπογλυπτική ή λιπένθεση ή liposculpturing). Σε αυτή τη περίπτωση η επέμβαση γίνεται σε τοπική αναισθησία με ενδοφλέβια καταστολή (μέθη). Η μέθοδος είναι καλή όταν θέλουμε να επιτύχουμε μικρή αύξηση του όγκου και της προβολής των γλουτών. Παίρνουμε το λίπος από ένα προεπιλεγμένο σημείο του σώματος και με ειδικές κάνουλες λιποαναρρόφησης και μετά από σχολαστική επεξεργασία του λίπους (για διαχωρισμό του λίπους από τα άλλα συστατικά) το εγχύνουμε στους γλουτούς.
Βέβαια θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς πού θα βρεθεί το λίπος που χρειάζεται. Συνήθως ακόμη και από αδύνατα άτομα μπορούμε να αναρροφήσουμε, χωρίς δυσκολία 400-500 ml (που θα χρειασθούν για την αυξητική), από περιοχές όπως η κοιλιά, οι γοφοί, οι μηροί. Μετεγχειρητικά για 3 εβδομάδες πρέπει να φορεθεί ελαστικός κορσές και για 10 ημέρες η θέση του σώματος στην κατάκλιση πρέπει να είναι πλάγια ή μπρούμυτα.
Το λίπος είναι δικό μας υλικό και δεν υπάρχει φόβος εμφάνισης αλλεργίας, κάψας ή άλλων τυχών επιπλοκών, που μπορούν να δημιουργηθούν (βέβαια μιλάμε πάντα για μικρό ποσοστό), από ένα ξένο σώμα. Πιθανό είναι περίπου ένα 50-60% του λίπους, να απορροφηθεί από τον οργανισμό και να χρειαστεί μία επαναληπτική λιπογλυπτικη.

***What's new 

Η τελευταία καινοτομία στη αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η τεχνική threds (δηλαδή τα νήματα με την ταυτόχρονη χρήση μεσοθεραπείας). Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και άμεσα με μηδαμινή ενόχληση. Εφαρμόζεται στις περιοχές των γλουτών, των μηρών και στις πολλές δύσκολες περιοχές πάνω από το γόνατο. Το πολύ θετικό είναι πως απαιτείται μονάχα μια συνεδρία το οκτάμηνο και μπορείτε να την κάνετε χωρίς να καθυστερήσετε την έκθεσή σας στον ήλιο. Επιτυγχάνεται σύσφιξη, ανόρθωση και ταυτόχρονη βελτίωση της κυτταρίτιδας".

­
Real Time Web Analytics