­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Πλαστική χειρουργική και μαύροι κύκλοιΟι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που συναντάται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Το πρόβλημα στις γυναίκες εμφανίζεται 2-3 φορές περισσότερο από ότι στους άντρες. Τα αίτια είναι κληρονομικής φύσης με κυριότερο το γεγονός πως ατροφεί το λίπος στο σημείο του κάτω βλεφάρου κοντά στη μύτη και δίνει έτσι την εικόνα του «βαθουλωμένου» κάτω βλεφάρου. Το πρόβλημα συναντάται και από σχετικά μικρές ηλικίες και επιδεινώνεται με τα χρόνια.

Η νέα τεχνική λέγεται Microtranplantation Of Fat και χρησιμεύει πολύ στην λιποανακύκλωση ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών και την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Οι μέχρι τώρα τεχνικές δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα όπως ορατά γρομπαλάκια, γρήγορη απορρόφηση ή τράβηγμα στην ευαίσθητη περιοχή των κάτω βλεφάρων.

Τι αλλάζει τώρα; Ο τρόπος που «κερδίζουμε» το λίπος γίνεται με πολύ πιο εκλεπτυσμένους χειρισμούς άρα και με πολύ πιο μικροσκοπικά εργαλεία-κάνουλες 0,5 χιλιοστά. Έτσι, τα λιποκύτταρα, που έχουμε είναι σε σχεδόν μοριακό μέγεθος και άρα δεν μπορούν να δημιουργήσουν γρομπαλάκια, ο τρόπος έγχυσης του σχεδόν υγροποιημένου υλικού γίνεται πλέον σε πολλαπλά επίπεδα ιστών (κάτω από το δέρμα, μέσα στο μυ κάτω από τον μυ) έτσι που να γεμίζει πολύ ικανοποιητικά, αλλά και ακίνδυνα το βαθούλωμα από τους μαύρους κύκλους. Έτσι το μάτι φαίνεται πιο γεμάτο και νεανικό. Σε ανθρώπους που έχουν και σκούρο δέρμα στο κάτω βλέφαρο, το πρόβλημα αυτό βελτιώνεται αλλά δεν διορθώνεται. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 45΄ και γίνεται με τοπική αναισθησία. Η αφαίρεση του λίπους γίνεται από την κοιλιά αφού πρώτα γίνει η τοπική αναισθησία, χωρίς τομή παρά μόνο από μια τρυπούλα ένα χιλιοστού που δεν χρειάζεται ράμμα.

Οι τυχών εκχυμώσεις που μπορούν να δημιουργηθούν μετεγχειρητικά διαρκούν 2-3 μέρες και καλύπτονται εύκολα με make up. Πόνος δεν υπάρχει ιδιαίτερος και αν χρειαστεί -σπανίως- αρκεί ένα απλό παυσίπονο.

Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή που πρέπει να γίνονται τέτοιες επεμβάσεις. Το λίπος σαν αυτόλογο -δικό μας- υλικό έχει την ιδιότητα να ενσωματώνεται από τον οργανισμό μας και να παραμένει στη θέση του για πάντα. Μετά την πρώτη έγχυση ενδεχόμενα να απορροφηθούν έως και 30% από την αρχική ποσότητα, οπότε και να χρειαστεί μια δεύτερη έγχυση σε 3 μήνες περίπου από την πρώτη. Το λίπος που μένει, μένει για πάντα!

 
­
Real Time Web Analytics