­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Non Invasive Therapies - WrinklesΤο γήρας δεν είναι ευχάριστο, είναι όμως η μοναδική… γνωστή μέθοδος μακροζωίας. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν και αδιαφορούν για τις ρυτίδες του προσώπου τους. Ιδιαίτερα οι γυναίκες αντιδρούν με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στις ρυτίδες, που τις ερμηνεύουν ως ενδείξεις της χαμένης νιότης.

Με το πέρασμα του χρόνου ατροφούν τόσο το κολλαγόνο, όσο και οι ελαστικές ίνες του δέρματος, καθώς και το στηρικτικό λίπος που δίνει, για παράδειγμα, στα βρέφη απαλή και αφράτη υφή. Το πάχος του δέρματος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, έτσι που σε παχύ δέρμα να έχουμε αργότερα εμφάνιση ρυτίδων. Γι’ αυτό και σε ασιατικούς λαούς, οι οποίοι έχουν παχύ δέρμα, είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε την ηλικία τους. Η γυναικεία επιδερμίδα είναι λεπτότερη των ανδρών γι’ αυτό και, συχνά, οι γυναίκες φαίνονται μεγαλύτερες από έναν άνδρα συνομήλικό τους. Το κάπνισμα και η υπέρμετρη ηλιοθεραπεία είναι δύο άλλες σημαντικές αιτίες δημιουργίας πρόωρων ρυτίδων.

Υπάρχουν δύο «είδη» ρυτίδων στο πρόσωπο:

  • Οι «ρυτίδες έκφρασης» που δημιουργούνται με την υπέρμετρη κινητικότητα των μυών του προσώπου, οι οποίες ευθύνονται κυρίως για τις ρυτίδες περί του στόματος, περί των ματιών και στο μέτωπο.
  • Οι «στατικές ρυτίδες» που αιτία τους είναι η βαρύτητα την οποία ακολουθούν όλες οι μονάδες του προσώπου: φρύδια, βλέφαρα, μύτη, παρειές.

Μία από τις κύριες ασχολίες της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής είναι η απάλειψη των ρυτίδων - κυρίως του προσώπου. Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες μη επεμβατικές μέθοδοι της σημερινής ιατρικής;

  1. Ενέσιμα Κολλαγόνα. Παρασκευάζονται συνήθως από ζωικές πρωτεΐνες. Υπάρχουν τρία είδη διαφορετικής ρευστότητας, ανάλογα με το βάθος της ρυτίδας που θέλουμε να απαλύνουμε. Επιβάλλεται τεστ αλλεργίας, πριν από μία θεραπεία με κολλαγόνο (μία μικρή δόση κολλαγόνου στο χέρι, που παρακολουθείται για 4 εβδομάδες). Το αποτέλεσμα διαρκεί 6-12 μήνες.
  2. Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ (Restylane). Υπάρχουν τρία gel διαφορετικής ρευστότητας και μπορούμε έτσι να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά προβλήματα, από εξάλειψη λεπτών επιφανειακών γραμμών μέχρι τονισμό περιγράμματος του προσώπου. Είναι μη ζωικής προέλευσης και δεν απαιτείται τεστ. Το αποτέλεσμα διαρκεί 8-12 μήνες.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεται αναισθησία και ο ασθενής μπορεί αμέσως να ανταποκριθεί στις κοινωνικές του υποχρεώσεις. Είναι πολλά τα ενέσιμα υλικά που κυκλοφορούν για την καταπολέμηση των ρυτίδων και υπόσχονται όλα μονιμότητα του αποτελέσματος. Τα καινούρια υλικά είναι αρκετά καινούρια για να ελέγξουμε τη μονιμότητά τους και τυχών επιπλοκές. Τα δοκιμασμένα υλικά έχουν διάρκεια αποτελέσματος το πολύ 1,5 χρόνο. Αυτός είναι και ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού, να ενημερώνεται συνεχώς

  1.  Λιπογλυπτική προσώπου. Πρόκειται για μία σχετικά νέα τεχνική, που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους ασθενείς μας, κατ’ αρχήν, γιατί χρησιμοποιούμε υλικό από το ίδιο μας το σώμα και, επιπλέον, γιατί είναι υλικό με μακρόχρονα αποτελέσματα. Το λίπος αφαιρείται σε τοπική αναισθησία , με λιποαναρρόφηση, από τους μηρούς ή τα έσω γόνατα και, μετά από ειδική επεξεργασία, τοποθετείται στα προεπιλεγμένα για θεραπεία σημεία. Περίπου 60%-80% των λιποκυττάρων επιζούν για πάντα, οπότε μπορεί να χρειασθεί και μία ακόμη συνεδρία για μόνιμο αποτέλεσμα. Με τη μέθοδο αυτή, μπορεί να αντιμετωπισθεί πολύ αποτελεσματικά και το πρόβλημα του γερασμένου χεριού (hand lift), ειδικά όταν οι κυρίες έχουν κάνει face lift και η ηλικία των χεριών δεν συμβαδίζει με αυτή του προσώπου. Για κάθε χέρι, απαιτούνται 20-40 ml λίπους. Μετά την επέμβαση, δεν πρέπει να κουράζεται ιδιαίτερα το χέρι για 5 ημέρες
  2. Botox. Οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης που δημιουργούνται από τις υπέρμετρες συσπάσεις των μυών του προσώπου μπορούν να αντιμετωπισθούν με την έγχυση αλαντοτοξίνης (botox). Χωρίς αναισθησία και με μια μικροσκοπική βελόνα εγχέεται το διάλυμα στους μύες, δημιουργώντας έτσι παράλυση αυτών, που σημαίνει ότι δεν γίνεται καμία σύσπαση και, άρα, καμία ρυτίδα. Ενδείξεις: κυρίως, μέτωπο, μεσόφρυο και «πόδι της χήνας» (οι ρυτίδες των ματιών). Το αποτέλεσμα διαρκεί 6 μήνες.

Η έγχυση υγρής σιλικόνης, πλέον, απαγορεύεται, διότι έχει πολλές επιπλοκές.

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συμπληρωματικές ενός face lift, επιτυγχάνοντας έτσι ένα μάξιμουμ του αποτελέσματος.

 

 
­
Real Time Web Analytics