­
210 36 33 200 - 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ONLINE

 

Μπορώ να αποκτήσω τα οπίσθια της Κardashian; Ναι, μπορείς!

To τέλος των πανάδων

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν πιο γεμάτα και στρογγυλά χείλη… Ο  πλαστικός χειρουργός, Γιώργος Ανδρεανίδης αναφέρει πως με την επαναστατική τεχνική PERMALIP μπορούμε να έχουμε σαρκώδη χείλη χωρίς πρήξιμο.  
 «Η αυξητική χειλιών που γίνεται στο άνω χείλος καλό είναι να μην ξεπερνά σε μέγεθος το κάτω. Εκτός από τα ενέσιμα υλικά και την έγχυση αυτόλογου λίπους – δηλαδή τη χρήση του δικού σας λίπους, μια άλλη τεχνική η οποία είναι μόνιμη και διακρίνεται για τα στοχευμένα αποτελέσματά της είναι η τεχνική PERMALIP. Σε αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείται ένα υλικό από ελαστομερή σιλικόνης στο σχήμα του χείλους, με πολύ απαλή και λεία επιφάνεια, για τέλειο, φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Το υλικό δεν είναι ενέσιμο καθώς η ενέσιμη σιλικόνη έχει απαγορευτεί.  Η συγκεκριμένη τεχνική αυξητικής χειλιών είναι απλή, γίνεται στο ιατρείο και αρκούν μόλις λίγα λεπτά, για να αποκτήσει η ενδιαφερόμενη το μέγεθος των χειλιών που επιθυμεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει καμία σχέση με την υγρή σιλικόνη η οποία έχει καταργηθεί». 
 

Πώς πρέπει όμως να δείχνουν τα τέλεια χείλη; 

Η αναλογία από το ανώτερο σημείο του άνω χείλους μέχρι το κατώτερο σημείο του κάτω χείλους πρέπει να είναι 1/2. Στα νεανικά συμμετρικά χείλη το τόξο του Έρωτα, όπως λέγεται, το πάνω περίγραμμα του άνω χείλους είναι καλοσχηματισμένο, έντονο και ευδιάκριτο. Έντονο είναι και το αυλάκι (το φίλτρο με τις δύο στήλες αριστερά και δεξιά), που ξεκινά από τη ρινική βάση, και τελειώνει στο τόξο του έρωτα, δίνοντας όγκο στο πάνω χείλος, ο οποίος χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.  
Επίσης, το άνω χείλος πρέπει να προεξέχει 1 έως 2 mm από το κάτω χείλος.
Ρινοπλαστική

ΡινοπλαστικήΗ ρινοπλαστική είναι η αρχαιότερη πλαστική επέμβαση. Τεχνικές ρινοπλαστικής περιγράφονται από τον 6ο π.Χ. αιώνα, στην Ινδία. Με τη ρινοπλαστική αποκαθίσταται ο οστέινος αλλά και ο χόνδρινος σκελετός της μύτης. Η ρινοπλαστική διορθώνει τόσο το αισθητικό, όσο και το λειτουργικό πρόβλημα (διάφραγμα, υπερτροφικές βαλβίδες και κόγχες) που προκαλεί δυσλειτουργία στην αναπνοή. Ο πλαστικός χειρουργός δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει τη μύτη της Νικόλ Κίντμαν ή της Βικτώρια Μπέκαμ. Ωστόσο, μπορεί να σας φτιάξει μια μύτη που θα είναι προσαρμοσμένη στις αναλογίες και τα χαρακτηριστικά του δικού σας προσώπου.

Αντενδείξεις: Όριο ηλικίας. Είναι καλό αν η επέμβαση γίνεται για καθαρά λόγους αισθητικής, να γίνεται μετά την ηλικία των 17 ετών, όταν θα έχει πλέον αναπτυχθεί ο σκελετός και οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. Αν υπάρχει εκ γενετής ανωμαλία, η οποία παραμορφώνει το πρόσωπο, η επέμβαση γίνεται ανεξαρτήτου ηλικίας. Αν η μύτη είναι στραβή, το διάφραγμα και μόνο μπορεί να διορθωθεί και κάτω από τα 17.

Διαδικασία: Με γενική αναισθησία γίνονται τομές στην εσωτερική πλευρά των ρουθουνιών. Ο χειρουργός διορθώνει τόσο το αισθητικό όσο και το λειτουργικό πρόβλημα που υπάρχει και στο τέλος διαμορφώνει συμμετρικά τον οστέινο σκελετό . Τα ράμματα της είναι απορροφήσιμα. Σε μια γαμψή μύτη που είναι αποτέλεσμα ύβου (καμπούρας) του οστέινου σκελετού και ύβου του χόνδρου, τόσο ο οστέινος όσο και ο χόνδρινος ύβος λειαίνονται με ειδική λίμα. Αν είναι και στραβή απαιτείται η διόρθωση του διαφράγματος. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μία ίσια μύτη (ελληνική) ή με κλίση προς τα πάνω (γαλλική).

Διάρκεια επέμβασης: 1- 1,5 ώρα

Παραμονή στο νοσοκομείο: Μερικές ώρες

Μετεγχειρητικό στάδιο: Ο ασθενής φοράει ένα ναρθηκάκι για μία εβδομάδα και έχει μώλωπες γύρω από τα μάτια για 5-10 μέρες. Για δυο μέρες έχει ταμπόν στη μύτη, τα οποία βοηθούν να υποχωρήσει το οίδημα και να γίνει αιμόσταση. Σπάνια υπάρχει πόνος, ο οποίος αντιμετωπίζεται με ένα απλό παυσίπονο, αλλά υπάρχει αρκετό οίδημα. Απαγορεύεται η χρήση γυαλιών ηλίου ή μυωπίας για 6 εβδομάδες καθώς και η άθληση με σκληρά αθλήματα (ποδόσφαιρο μπάσκετ, πολεμικές τέχνες κλπ)

Αποτελέσματα: Η αλλαγή φαίνεται αμέσως μόλις αφαιρεθεί ο νάρθηκας. Το τελικό αποτέλεσμα (εννοούμε τα τελευταία χιλιοστά αλλαγής) μπορεί να φανεί μέχρι και τρεις μήνες μετά όταν το δέρμα θα έχει προσαρμοστεί στις καινούριες σκελετικές συνθήκες.

Επιπλοκές: Σε περίπτωση διόρθωσης του ύβου μπορεί να «φαγωθεί» περισσότερο απ’ όσο πρέπει και να κάνει κλίση προς τα μέσα. Επιπλέον, μπορεί να σπάσουν ασύμμετρα τα κόκαλα και να δημιουργηθεί λοξή μύτη. Και στις δύο περιπτώσεις για να διορθωθεί το λάθος απαιτούνται δυσκολότερα χειρουργεία.

Ανοιχτή ρινοπλαστική

Ενδείκνυται για προβλήματα που έχουν προκληθεί από ατύχημα (τραυματική μύτη) ή από προηγούμενες ατυχείς επεμβάσεις (προχειρουργημένη μύτη). Γίνεται μία τομή στο μήκος του ρουθουνιού μέχρι τη στυλίδα (πάνω από το άνω χείλος) και ανοίγεται όλη η μύτη, έτσι ώστε να μπορεί ο χειρουργός να δουλέψει κάτω από ορατές συνθήκες.

Διάρκεια επέμβασης: 1-2,5 ώρες ανάλογα με το πρόβλημα.

 

 
To τέλος των πανάδων

To τέλος των πανάδωνΕίναι καφέ, προτιμούν το πρόσωπο μας και προσδίδουν στην επιδερμίδα μας όψη θαμπή και κουρασμένη. Καιρός να μάθουμε λοιπόν πώς και γιατί δημιουργούνται οι πανάδες αλλά κυρίως πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουμε δερματικά προβλήματα που μας χαλάνε τη διάθεση, «ενοχλούν» την εμφάνιση μας και σίγουρα δεν ευνοούν με κανένα τρόπο την αυτοπεποίθηση μας. Ένα λοιπόν από τα πιο συχνά «διαβολάκια» είναι οι πανάδες (μέλασμα) και οι κηλίδες. Τα καφέ σημάδια στο πρόσωπο, αποτελούν μια αισθητική διαταραχή η οποία ξεκινά από την βασική στοιβάδα της επιδερμίδας και διασχίζουν όλες τις στοιβάδες καταλήγοντας στην επιφάνεια του δέρματος χωρίς συμπτώματα. Οι πανάδες της εγκυμοσύνης- ή αυτές που εμφανίζουν οι νέες γυναίκες - δεν πρέπει συγχέονται με τις πανάδες της ώριμης ηλικίας, που δημιουργούνται κατά κανόνα μετά τα 50. Μια τέτοια κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, όμως υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα τονίζει η αισθητικός. Επειδή όμως δεν παρουσιάζουν όλες οι επιλογές -μέθοδοι τον ίδιο βαθμό επιτυχίας, σημαντικό είναι να γίνει ακριβής και σε βάθος διάγνωση του προβλήματος.

Γιατί δημιουργούνται

Ο πιο σημαντικός μηχανισμός προστασίας του δέρματος από τον ήλιο είναι η δημιουργία της μελανίνης μέσα στα χρωστικά κύτταρα (μελανοκυττάρα) που διεγείρονται από το υπεριώδες φως. Όταν όμως παρουσιάζεται κατά τόπους αυξημένος αριθμός μελανοκυττάρων ή αυξημένη παραγωγή και συγκέντρωση μελανίνης, εκεί ακριβώς εμφανίζονται οι πανάδες, δηλαδή καφέ κηλίδες στο δέρμα. Συνήθως αυτό παρατηρείται στο πρόσωπο και κυρίως στα ζυγωματικά και το μέτωπο. Όμως για την υπερέκκριση της μελανίνης και τη δημιουργία των αισθητικά ενοχλητικών δυσχρωμιών στην επιδερμίδα, ευθύνονται διάφοροι παράγοντες. Η έντονη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία παίζει βασικό ρόλο. Όπως επίσης και το γεγονός ότι υπό από την επίδραση ορισμένων ορμονών, η μελανίνη παράγεται σε μεγαλύτερο βαθμό, με συνέπεια τη δημιουργία πανάδων. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει η κληρονομική προδιάθεση, η λήψη αντισυλληπτικών, όπως και η χρήση φωτοευαίσθητων καλλυντικών προϊόντων. Συχνά όμως οι πανάδες (μέλασμα) εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή γίνονται πιο έντονες όσες τυχόν προϋπάρχουν (λόγω ορμονών). Έτσι λοιπόν οι πιο ευαίσθητες στη δημιουργία πανάδων ομάδες είναι οι γυναίκες άνω των 30 ετών , αλλά κυρίως εκείνες που είναι έγκυες, που βρίσκονται στην κλιμακτήριο και εκείνες που ακολουθούν κάποια ορμονική θεραπεία. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις καστανές και τις μελαχρινές με σταράτη επιδερμίδα, που δεν καίγεται εύκολα στον ήλιο. Γιατί διαθέτουν πιο αποδοτικά μελανοκύτταρα, τα οποία εκ γενετής παράγουν περισσότερη μελανίνη σκούρου χρώματος. Και τώρα τι κάνουμε;

Αντιμετώπιση από έμπειρα χέρια

 • Συνδυασμός παλμικού φωτός και ραδιοκυμάτων 
  Η μέθοδος θεραπεύει τη μελαγχρωματική βλάβη, όπου κι αν αυτή εντοπίζεται. Είναι απόλυτα ασφαλής, δεδομένου ότι τα ραδιοκύματα αποδυναμώνουν προσωρινά την φυσική αντίσταση του δέρματος , ώστε η καταστροφή των μελανοκυττάρων να επιτυγχάνεται με μικρότερης ισχύος ενέργεια. Έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εγκαύματος, όπως συμβαίνει με τα λέιζερ. Απαιτούνται τουλάχιστον 6 συνεδρίες, μία κάθε μήνα. 
 • Μικροδερμοαπόξεση
  Σε καθαρό δέρμα εκτοξεύονται μικροκρύσταλλοι στα σημεία που υπάρχουν οι πανάδες και στο υπόλοιπο πρόσωπο, που «ξύνουν» την επιδερμίδα για να αποκαλυφθεί η καινούργια. Ανάλογα με την ταχύτητα των κρυστάλλων και τις επαναλήψεις, μπορούν να υπάρξουν βαθύτερα αποτελέσματα. Η θεραπεία περιλαμβάνει ένα σετ των 6 - 8 επισκέψεων σε ενδιάμεσο διάστημα 7 με 10 ημερών.

 

 
Μάχη κατά των ρυτίδων χωρίς επέμβαση

Non Invasive Therapies - WrinklesΤο γήρας δεν είναι ευχάριστο, είναι όμως η μοναδική… γνωστή μέθοδος μακροζωίας. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν και αδιαφορούν για τις ρυτίδες του προσώπου τους. Ιδιαίτερα οι γυναίκες αντιδρούν με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στις ρυτίδες, που τις ερμηνεύουν ως ενδείξεις της χαμένης νιότης.

Με το πέρασμα του χρόνου ατροφούν τόσο το κολλαγόνο, όσο και οι ελαστικές ίνες του δέρματος, καθώς και το στηρικτικό λίπος που δίνει, για παράδειγμα, στα βρέφη απαλή και αφράτη υφή. Το πάχος του δέρματος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, έτσι που σε παχύ δέρμα να έχουμε αργότερα εμφάνιση ρυτίδων. Γι’ αυτό και σε ασιατικούς λαούς, οι οποίοι έχουν παχύ δέρμα, είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε την ηλικία τους. Η γυναικεία επιδερμίδα είναι λεπτότερη των ανδρών γι’ αυτό και, συχνά, οι γυναίκες φαίνονται μεγαλύτερες από έναν άνδρα συνομήλικό τους. Το κάπνισμα και η υπέρμετρη ηλιοθεραπεία είναι δύο άλλες σημαντικές αιτίες δημιουργίας πρόωρων ρυτίδων.

Υπάρχουν δύο «είδη» ρυτίδων στο πρόσωπο:

 • Οι «ρυτίδες έκφρασης» που δημιουργούνται με την υπέρμετρη κινητικότητα των μυών του προσώπου, οι οποίες ευθύνονται κυρίως για τις ρυτίδες περί του στόματος, περί των ματιών και στο μέτωπο.
 • Οι «στατικές ρυτίδες» που αιτία τους είναι η βαρύτητα την οποία ακολουθούν όλες οι μονάδες του προσώπου: φρύδια, βλέφαρα, μύτη, παρειές.

Μία από τις κύριες ασχολίες της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής είναι η απάλειψη των ρυτίδων - κυρίως του προσώπου. Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες μη επεμβατικές μέθοδοι της σημερινής ιατρικής;

 1. Ενέσιμα Κολλαγόνα. Παρασκευάζονται συνήθως από ζωικές πρωτεΐνες. Υπάρχουν τρία είδη διαφορετικής ρευστότητας, ανάλογα με το βάθος της ρυτίδας που θέλουμε να απαλύνουμε. Επιβάλλεται τεστ αλλεργίας, πριν από μία θεραπεία με κολλαγόνο (μία μικρή δόση κολλαγόνου στο χέρι, που παρακολουθείται για 4 εβδομάδες). Το αποτέλεσμα διαρκεί 6-12 μήνες.
 2. Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ (Restylane). Υπάρχουν τρία gel διαφορετικής ρευστότητας και μπορούμε έτσι να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά προβλήματα, από εξάλειψη λεπτών επιφανειακών γραμμών μέχρι τονισμό περιγράμματος του προσώπου. Είναι μη ζωικής προέλευσης και δεν απαιτείται τεστ. Το αποτέλεσμα διαρκεί 8-12 μήνες.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεται αναισθησία και ο ασθενής μπορεί αμέσως να ανταποκριθεί στις κοινωνικές του υποχρεώσεις. Είναι πολλά τα ενέσιμα υλικά που κυκλοφορούν για την καταπολέμηση των ρυτίδων και υπόσχονται όλα μονιμότητα του αποτελέσματος. Τα καινούρια υλικά είναι αρκετά καινούρια για να ελέγξουμε τη μονιμότητά τους και τυχών επιπλοκές. Τα δοκιμασμένα υλικά έχουν διάρκεια αποτελέσματος το πολύ 1,5 χρόνο. Αυτός είναι και ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού, να ενημερώνεται συνεχώς

 1.  Λιπογλυπτική προσώπου. Πρόκειται για μία σχετικά νέα τεχνική, που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους ασθενείς μας, κατ’ αρχήν, γιατί χρησιμοποιούμε υλικό από το ίδιο μας το σώμα και, επιπλέον, γιατί είναι υλικό με μακρόχρονα αποτελέσματα. Το λίπος αφαιρείται σε τοπική αναισθησία , με λιποαναρρόφηση, από τους μηρούς ή τα έσω γόνατα και, μετά από ειδική επεξεργασία, τοποθετείται στα προεπιλεγμένα για θεραπεία σημεία. Περίπου 60%-80% των λιποκυττάρων επιζούν για πάντα, οπότε μπορεί να χρειασθεί και μία ακόμη συνεδρία για μόνιμο αποτέλεσμα. Με τη μέθοδο αυτή, μπορεί να αντιμετωπισθεί πολύ αποτελεσματικά και το πρόβλημα του γερασμένου χεριού (hand lift), ειδικά όταν οι κυρίες έχουν κάνει face lift και η ηλικία των χεριών δεν συμβαδίζει με αυτή του προσώπου. Για κάθε χέρι, απαιτούνται 20-40 ml λίπους. Μετά την επέμβαση, δεν πρέπει να κουράζεται ιδιαίτερα το χέρι για 5 ημέρες
 2. Botox. Οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης που δημιουργούνται από τις υπέρμετρες συσπάσεις των μυών του προσώπου μπορούν να αντιμετωπισθούν με την έγχυση αλαντοτοξίνης (botox). Χωρίς αναισθησία και με μια μικροσκοπική βελόνα εγχέεται το διάλυμα στους μύες, δημιουργώντας έτσι παράλυση αυτών, που σημαίνει ότι δεν γίνεται καμία σύσπαση και, άρα, καμία ρυτίδα. Ενδείξεις: κυρίως, μέτωπο, μεσόφρυο και «πόδι της χήνας» (οι ρυτίδες των ματιών). Το αποτέλεσμα διαρκεί 6 μήνες.

Η έγχυση υγρής σιλικόνης, πλέον, απαγορεύεται, διότι έχει πολλές επιπλοκές.

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συμπληρωματικές ενός face lift, επιτυγχάνοντας έτσι ένα μάξιμουμ του αποτελέσματος.

 

 
Πλαστική χειρουργική και μαύροι κύκλοι

Πλαστική χειρουργική και μαύροι κύκλοιΟι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που συναντάται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Το πρόβλημα στις γυναίκες εμφανίζεται 2-3 φορές περισσότερο από ότι στους άντρες. Τα αίτια είναι κληρονομικής φύσης με κυριότερο το γεγονός πως ατροφεί το λίπος στο σημείο του κάτω βλεφάρου κοντά στη μύτη και δίνει έτσι την εικόνα του «βαθουλωμένου» κάτω βλεφάρου. Το πρόβλημα συναντάται και από σχετικά μικρές ηλικίες και επιδεινώνεται με τα χρόνια.

Η νέα τεχνική λέγεται Microtranplantation Of Fat και χρησιμεύει πολύ στην λιποανακύκλωση ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών και την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Οι μέχρι τώρα τεχνικές δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα όπως ορατά γρομπαλάκια, γρήγορη απορρόφηση ή τράβηγμα στην ευαίσθητη περιοχή των κάτω βλεφάρων.

Τι αλλάζει τώρα; Ο τρόπος που «κερδίζουμε» το λίπος γίνεται με πολύ πιο εκλεπτυσμένους χειρισμούς άρα και με πολύ πιο μικροσκοπικά εργαλεία-κάνουλες 0,5 χιλιοστά. Έτσι, τα λιποκύτταρα, που έχουμε είναι σε σχεδόν μοριακό μέγεθος και άρα δεν μπορούν να δημιουργήσουν γρομπαλάκια, ο τρόπος έγχυσης του σχεδόν υγροποιημένου υλικού γίνεται πλέον σε πολλαπλά επίπεδα ιστών (κάτω από το δέρμα, μέσα στο μυ κάτω από τον μυ) έτσι που να γεμίζει πολύ ικανοποιητικά, αλλά και ακίνδυνα το βαθούλωμα από τους μαύρους κύκλους. Έτσι το μάτι φαίνεται πιο γεμάτο και νεανικό. Σε ανθρώπους που έχουν και σκούρο δέρμα στο κάτω βλέφαρο, το πρόβλημα αυτό βελτιώνεται αλλά δεν διορθώνεται. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 45΄ και γίνεται με τοπική αναισθησία. Η αφαίρεση του λίπους γίνεται από την κοιλιά αφού πρώτα γίνει η τοπική αναισθησία, χωρίς τομή παρά μόνο από μια τρυπούλα ένα χιλιοστού που δεν χρειάζεται ράμμα.

Οι τυχών εκχυμώσεις που μπορούν να δημιουργηθούν μετεγχειρητικά διαρκούν 2-3 μέρες και καλύπτονται εύκολα με make up. Πόνος δεν υπάρχει ιδιαίτερος και αν χρειαστεί -σπανίως- αρκεί ένα απλό παυσίπονο.

Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή που πρέπει να γίνονται τέτοιες επεμβάσεις. Το λίπος σαν αυτόλογο -δικό μας- υλικό έχει την ιδιότητα να ενσωματώνεται από τον οργανισμό μας και να παραμένει στη θέση του για πάντα. Μετά την πρώτη έγχυση ενδεχόμενα να απορροφηθούν έως και 30% από την αρχική ποσότητα, οπότε και να χρειαστεί μια δεύτερη έγχυση σε 3 μήνες περίπου από την πρώτη. Το λίπος που μένει, μένει για πάντα!

 

Υπάρχει τρόπος μείωσης της κυτταρίτιδας!

Κυτταρίτιδα - Υπάρχει τρόπος μείωσης της κυτταρίτιδας!H κυτταρίτιδα παρατηρείται στο 80-90%των γυναικών και πολύ σπάνια στους άνδρες. Κατά κανόνα η κυτταρίτιδα παρατηρείται στην περιοχή των μηρών ,των γλουτών, των γοφών και της κοιλιάς. Ενάντια στην κοινή γνώμη δεν έχει άμεση σχέση με το πάχος διότι κυτταρίτιδα παρατηρείται τόσο σε παχύσαρκα όσο και σε αδύνατα άτομα.
 
Ποιες μέθοδοι υπάρχουν για την αντιμετώπιση της;
Η μέθοδος LPG-Endermologie είναι η μόνη θεραπεία που έχει περάσει και τα δυο στάδια έγκρισης του FDA (1ο ασφαλείας και 2ο αποτελεσματικότητας) κάτι που το κάνει μοναδικό στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.
 
Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές που υπάρχει τοπικό πάχος, χαλάρωση ή κυτταρίτιδα, με διαφορετικό πάντα πρόγραμμα στον υπολογιστή του μηχανήματος και εξατομικευμένο πρόγραμμα ανά περιοχή. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου και ιδιαίτερα την Άνοιξη λίγο πριν το καλοκαίρι όπου το ζητούμενο είναι τα «αποκαλυπτήρια» στην παραλία. Δεν ενδείκνυται στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε ηλικίες άνω των 65 ετών. Μετά την εγκυμοσύνη όμως έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αφού υπάρχει ειδικό πρόγραμμα επαναφοράς των ιστών και σύσφιξης. Με μια ειδική κεφαλή γίνεται κινητοποίηση και ομαλοποίηση των ιστών, διασπώντας τα υπερτροφικά λιποκύτταρα και χαλαρώνοντας τα μεσοκυττάρια διαφράγματα. Με την βοήθεια υπολογιστή η πίεση ή η αναρρόφηση που ασκείται στους ιστούς είναι διαφορετική σε κάθε σημείο ομαλοποιώντας έτσι τα ανεπιθύμητα λακουβάκια. Ταυτόχρονα με την υπεραιμία που δημιουργείται στην περιοχή έχουμε καλύτερη αιμάτωση, αποσυμφόρηση και αναζωογόνηση των ιστών.
 
Η κάθε συνεδρία διαρκεί 40΄ -50΄, είναι ευχάριστη όπως ένα ολόσωμο μασάζ και χρειάζονται 15-20 συνεδρίες ανάλογα πάντα με το πρόβλημα. Τα αποτελέσματα ειδικά στο τοπικό πάχος και τη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος, μπορεί να είναι και μόνιμα. Για την κυτταρίτιδα ο βαθμός βελτίωσης του προβλήματος είναι ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έτσι, μπορούμε να περιμένουμε ένα αποτέλεσμα της τάξης του 40-70% καλύτερο από το υπάρχον πρόβλημα.
 
Μεσοθεραπεία
 
Είναι η ενέσιμη μορφή (σε αναλογία με την μηχανική του LPG) αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για ουσίες που λειτουργούν καταλυτικά στις χημικές διαδικασίες του μεταβολισμού, επιταχύνοντας τις διεργασίες του σώματος-λιπόλυση, παραγωγή ελαστικών ινών και κολλαγόνου- κατά εκατοντάδες φορές.
 
Ανάλογα με το πρόβλημα υπάρχουν και αντίστοιχες ουσίες. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μονοθεραπεία ενζύμων ή ένα κοκτέιλ από λιποδιαλύτες και συσφικτικές ουσίες εφόσον το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κυτταρίτιδα αλλά και το τοπικό πάχος και η χαλάρωση. Η μεσοθεραπεία αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση στους μηρούς γλουτούς κοιλιά και μπράτσα και μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο. Δεν ενδείκνυται σε άτομα που είναι αλλεργικά στις ουσίες που εγχέονται, σε εγκύους, αλλά και σε γυναίκες που θηλάζουν. Πριν την εφαρμογή απαιτείται ιατρικό ιστορικό για αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων και αν υπάρχει υπόνοια αλλεργίας δοκιμαστικό τεστ. Μετά την επέμβαση για ένα εικοσιτετράωρο απαγορεύεται το καυτό μπάνιο και η σωματική άσκηση. Ο συνδυασμός δε με τη μέθοδο LPG ανεβάζει κατά πολύ το ποσοστό βελτίωσης. Χρειάζονται 6-8 θεραπείες ανά 15 ημέρες και μία φορά το μήνα θεραπεία συντήρησης.
 
 
­
Real Time Web Analytics